Merhaba,
Bir site üzerinde mouse action ile tıklama işlemi yapmak istiyorum fakat site üzerinde herhangi bir alana tıklama yapamıyorum. Xpathleri incelediğimde frame yapısını gördüm. frame’i nasıl engelleyebilirim?
Merhaba,
Applications içerisinde bulunan Switch Actions komponenti ile frame yapısına switch olup sonrasında Mouse Actions ile tıklama yapabilirsiniz. Frame yapısından çıkmak için tekrar Switch Actions kullanmanız gerekir.
Bazı sitelerde frame aynı pencerede görünse de tıklama işlemleri çalışmamaktadır. Çünkü o an seçili olan application altında tıklanacağı yeri aradığı için frame’i başka bir pencere olarak görmektedir. Bunun çözümü olarak
Görseldeki bileşenden Switch to kısmına frame seçip o frame’in XPATH’ini field alanına girmek gerekiyor.
Burada önemli ve dikkat edilmesi nokta şu eğer bir frame’e geçtikten sonra başka bir frame’e geçilecek ise önce default content’e switch yapılmalı ardından tekrar istenilen frame’e switch edilmesi gerekmektedir.
Merhaba @sedef,
Yukarıda verilen cevaplara ek olarak attach olmak istediğin istediğiniz frame’in xPath’ini Chrome üzerinden Geliştirici Araçları (CTRL+Shift+I)'nı açarak iframe olarak aratabilirsiniz.