Merhaba, ben dışarıdan aldığım get action aktivitesindeki bilgiye göre mouse action aktivitesini kullanmak istiyorum. İf else döngüsü gibi flow condition olarak örneğin dışarıdan gelen bilgi gun1 olarak Pazartesi şeklinde gelmekte ve ben flow condition olarak ${gun1 == “PAZARTESİ”} şeklinde kullanıyorum ancak eğer gun1 SALI ise diğer belirttiğim mouse action aktivitesini çalıştıracaktır. Şuan da gun1 değeri döngü ikinci kez çalıştığında SALI değeri almasına rağmen yalnızca PAZARTESİ için verilen koşul çalışıyor ancak SALI için çalışmıyor.
Süreç:
Sub Process içerisinde önce dataset getAcition ile değişkeni tutup daha sonrasında exclusive gateway aktivitesine bağlantı yapıyorum ve ilk koşulu veriyorum (${gun1 == “PAZARTESİ”}) ardından koşul çalıştığında tıklaması gereken alan için gerekli mouse action aktivesini bağlıyorum ve end eventse bağlıyorum. İkinci koşul için yine aynı şekilde oluşturduğum exclusive gateway aktivitesinden flow condition bağlantısı alarak ( ${gun1 == “SALI”}) mouse actiona bağlıyorum ve ilk koşulun end eventsine bağlantı kuruyorum.
Bu işlemler sonucunda herhangi bir hata almıyorum ancak ilk kuşul çalıştıktan sonra süreç duruyor.
Bu konuda destek olmanızı rica ederim.
Selamlar,
Subprocesste multi instance type Sequencial olarak seçildi mi? Ve kaç kere döneceği bilgisi girildi mi?
Anlattığınıza göre sanki döngü 1 kere dönüyormuş gibi anladım.
Döngü 2 defa dönüyor multi instance type Sequencial olarak seçildi ve dataset üzerinden getsize bilgisi alınarak subprocess’e işlenmiştir.
O zaman gun1 değişkeni 2 döngüde de Pazarteis olarak mı dönüyor? gun1 değişkenin ataması nerede yapılıyor?
Kısaca şöyle özetleyebilirim.
Excel yapısı aşağıdaki şekildedir.
PLANLI GÜN1 |
PLANLI GÜN2 |
PLANLI GÜN3 |
PLANLI GÜN4 |
PLANLI GÜN5 |
PLANLI GÜN6 |
PLANLI GÜN7 |
PAZARTESİ |
ÇARŞAMBA |
|
|
|
|
|
Normalde Çarşamba yazan hücre pazartesi yazan hücrenin altındaydı. Şu anda
Dataset Getsize aktivitesinde size Type COLUMN olarak değiştirdim ve döngü sayısı 7 ye çıktı, amacım bu başlık altında bulunan gün bilgilerini alarak gateways ta koşullara göre işlem yaptırmak.
Sub process içerisinde bir adet dataset get action activitesi bulunmakta ve row : 0 , column : ${loopCounter} ve result variable “gunbir” şeklindedir.
Ancak bu sefer “gunbir” değişkeni pazartesi yi atlayıp çarşamba gününü almaktadır.
Bu aşamada dataset get action parametrelerini ve daha sonrasında (if else mantığı ile) exclusive gateway activitesini nasıl kullanacağım hakkında bilgi verebilir misiniz?
${gunbir == “ÇARŞAMBA”} diye koşul yazınca olmuyor mu anlamadım?